XL assortiment
Extra ruime paden
Gratis parkeren
Geen alerts.
2
September
2024

Opdat wij niet vergeten... Het spaar- en bewaaralbum over de slag om Arnhem

Na maanden van voorbereiding was het vanmorgen dan eindelijk zover. De aftrap van het spaar- en bewaaralbum over de slag om Arnhem. Doel van het boek is om de verhalen te blijven delen en ook jongere generaties mee te nemen in onze geschiedenis, zodat we een brug slaan tussen verleden, heden en toekomst. Vrijheid is niet vanzelfsprekend en de strijd die hiervoor geleverd is door militairen en burgers ook zeker niet.

Opdat wij niet vergeten...Op historische grond waar 80 jaar geleden door generaal Urquhart een moedige strijd gestreden is, presenteren we ons boek. Directeur Ronnie Weijers van het Airborne Museum Hartenstein heeft vanmorgen het eerste exemplaar samen met de vrienden van het Airborne Museum Luuk Buist, Thijs van der Laan en Otto van Wiggen in ontvangst genomen. Dank aan deze vier heren voor hun input en tomeloze inzet. Wat een geweldig project en wat prettig om met militaire precisie te komen tot het gewenste resultaat. Enorme dank voor de fijne samenwerking en wat is het een uniek boek geworden, aldus Carmen Driessen die met het idee is gekomen en heeft meegewerkt aan de samenstelling van het boek.

‍Opdat wij niet vergeten boek is sinds deze week in de winkels Driessen Elst en Driessen Schuytgraaf verkrijgbaar. Het boek telt 216 foto’s die in zakjes van vier stuks bij elke 10 euro aan boodschappen worden gegeven. Het boek zelf wordt gratis verstrekt bij een bedrag van 50 euro aan boodschappen. De actie loop tot in november. In de eerste week van die maand wordt er ook nog een ruilbeurs gehouden om ‘dubbele’ in te ruilen tegen ‘missende.’ Wij zullen u hier tijdig over informeren.

Kennis was in huis

,,We willen de Slag om Arnhem voor het voetlicht brengen, maar niet door echt de diepte in te gaan. Het boek telt wel veel feitjes en we proberen een zo breed mogelijk beeld te geven. En door onze betrokkenheid bij het museum hadden we alle kennis die voor het boek nodig was natuurlijk al in huis. En het is een mooi boek geworden, ondanks het feit dat het voor de echte kenners geen verrassingen bevat. Al spelen we daar als ‘Vrienden’ natuurlijk wel op in. Mensen die naar aanleiding van het boek meer gedetailleerde kennis willen opdoen of een rondleiding willen in het museum of de omgeving kunnen voor die verdieping bij ons terecht.”

,,Maar we willen naast de Slag om Arnhem ook met de oorlog in Oekraïne in het achterhoofd duidelijk maken dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is. Ook dat is een boodschap in Opdat wij niet vergeten”, zegt Buist. Carmen Driessen, eigenaar van Albert Heijn Driessen Elst & Schuytgraaf zegt daarover het volgende.

,,Ik ben opgegroeid boven de Albert Heijn in Driel. Dan zit je bij de herdenkingen op het Polenplein niet alleen op de eerste rang, ik kreeg ook al jong het respect aangeleerd voor die parachutisten die hier gevochten hebben. Het boek slaat een brug tussen verleden, heden en toekomst. Met respect voor de militairen en gesneuvelden maar ook de inzet van de bevolking. Al die verhalen wil ik delen met mijn dochters en andere toekomstige generaties. Net als mijn ouders dat met mij hebben gedaan. Zeker nu de oudere generatie die de strijd echt meegemaakt heeft steeds kleiner wordt.”

Opdat wij niet vergeten... De slag om Arnhem. Een brug tussen verleden, heden en toekomst.

Geen afbeeldingen bij dit bericht